muck dizisi izle

18 Ekim 2010 Pazartesi

İlker İnanoğlu (Kaan Uygun)

İlker İnanoğlu (d. 20 Ağustos 1965, İstanbul) Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yönetmen Türker İnanoğlu ve oyuncu Filiz Akın çiftinin oğludur.

Sinemadaki ilk önemli rolünü Türker İnanoğlu’nun Yumurcak'da oynadı.İlker İnanoğlu konuşmaya ve yürümeye başladığında soluğu stüdyolarda aldı.Namı yumurcaktır.İlker İnanoğlu,Türk Sinemasında Önemli Bir Çığır Açmıştır.Daha Önceki Yıllarda Zeynep Değirmencioğlu,ve Parla Şenol gibi kız yıldızların olduğu filmler büyük bir etki toplamıştır.Ancak İnanoğlu nun yumurcak filmi Türk Sinemasına iyi bir erkek çocuk oyuncu kazandırmıştır.

Eğitimi
"Yumurcak" Filmleriyle ünlenen İlker İnanoğlu"dan sonra ülkede başlayan terör eylemleri üzerine babası Türker İnanoğlu, İsviçre"nin Cenevre Şehirndeki Leman Koleji ne kaydettirdi.

Ödülleri
İlker İnanoğlu Antalya Film Festivali'nde En İyi Çocuk ödülünü aldı.

Hayatı
1986 yılında,Türkiye ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İnanoğlu,Biricik adlı bir kızla tanıştı.Ve aynı yıl onunla evlendi.Ama ilişkileri uzun sürmedi ve 1988 yılında İlker İnanoğlu, Biricik'ten ayrıldı.Sonra İlker İnanoğlu,Amerika da masterini yapmak için gittiği Los Angeles da Amerikan eşi Chole'den bir oğlu oldu.Adını Berker Koydular.Daha sonra çeşitli dizilerde rol aldı.2006 yılında Yeşim Salkım ile evlendi.Ancak bu evlilik de uzun sürmedi ve İlker İnanoğlu,Yeşim Salkım'dan boşandı.

Filmleri
* Arka Sokaklar
* Üç Tatlı Cadı
* Babam Çok Değişti Anne
* Son Yüzleşme
* Kurşun Asker (Aynı zamanda bu filmde yönetmenlik,yapımcılık ve senaryo yazarlığı yapmıştır)
* Anne Babamla Evlensene
* Yeşil Işık
* Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
* Küçük Şahit
* Le Ricain
* Yumurcak Belalı Tatil
* Yumurcak Veda
* Yumurcak Küçük Kovboy
* Yumurcak Küçük Şahit
* Yumurcağın Tatlı Rüyaları
* Yumurcak Köprüaltı Çocuğu
* Yumurcak




İlker İnanoğlu Fotoğrafları/Resimleri







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder